De ce sa iti faci asigurare?

Fie ca vrei sa pleci intr-o vacanta, fie ca vrei sa iei o pauza atat de necesara de la problemele de zi cu zi sau vrei sa mergi pur si simplu in strainatate in interes de serviciu sau personal, trebuie sa faci pregatirile necesare pentru cazul in care ai avea nevoie de ingrijiri medicale. In acest sens voi evidentia o serie de diferente importante intre o asigurare de calatorie si asigurare internationala de sanatate, precum si cateva considerente cheie inainte de a pleca in strainatate.

Diferenta intre asigurarea internationala de sanatate si asigurarea de calatorie reprezinta o sursa de confuzie pentru multi. Cu toate ca ambele sunt destinate asigurarii medicale de calatorie in strainatate, nivelul de acoperire si scopul propus fiecarui plan este semnificativ diferit. Daca nu vei intelege diferenta intre cele doua asigurari, in cazul unei probleme medicale in timp ce esti plecat in strainatate, vei fi pus intr-o situatie dificila.

Asigurarea internationala de sanatate este proiectata pentru a oferi un nivel global de acoperire de asistenta medicala relocata celor din tara de origine, pentru o perioada lunga de timp, iar o asigurare de calatorie este orientata spre furnizarea acoperirii tratamentului de urgenta, in timp ce te afli intr-o alta tara pentru o perioada scurta de timp.

Ce este asigurarea de calatorie?

Asigurarea de calatorie este conceputa pentru a-ti acoperi calatoria pentru o durata limitata de timp. Este destinata turistilor care calatoresc in strainatate, si pentru un termen scurt, oferind protectie impotriva problemelor legate de calatorie, cum ar fi: anulari, pierderea bagajelor, pierderea obiectelor personale si tratament medical de urgenta.

Unde poti face cel mai simplu asigurarea de calatorie?

Asigurarea de calatorie poate fi facuta simplu, sigur si eficient online.
Trebuie doar sa selectezi zona, data de plecare si data de retur.

Click AICI pentru formularul de asigurare


Multi oameni cred ca asigurarea de calatorie standard va acoperi o asigurare adecvata intr-o tara straina, dar nu constientizeaza limitele acesteia. In ceea ce priveste asigurarea medicala, aceasta este destinata acoperirii tratamentului medical de urgenta in zona de acoperire specificata de tine. Scopul este de a te simti suficient de bine, astfel incat sa te poti intoarce acasa. O asigurare de calatorie nu va acoperi un tratament medical pe termen lung si de obicei, trebuie sa astepti sa te intorci in tara de origine pentru continuarea tratamentului, odata ce esti dependent de acesta, acoperind si intoarcerea in tara de resedinta.

Ce este asigurarea internationala de sanatate?

Asigurarea internationala de sanatate este conceputa pentru cei care locuiesc sau lucreaza in strainatate pentru o perioada lunga de timp. Aceasta acopera tratamentul pentru ambele situatii, tratament de urgenta si asistenta medicala de rutina, si ofera flexibilitate in ceea ce priveste alegerea cu usurinta a furnizoirilor de servicii medicale, cu posibilitatea de a primi tratament medical in zona de acoperire. Pentru cei relocalizati sau care au o locuinta in strainatate, si doresc acoperire medicala corespunzatoare pentru tara de origine, precum si in tarile in care isi petrec in mod regulat timpul, este necesara o asigurare internationala de sanatate.

Atunci cand te confrunti cu o urgenta medicala sau chiar pentru ingrijire medicala de rutina, intr-o tara in care nu esti familiarizat cu sistemul de sanatate si in cazul in care nu vorbesti acea limba, asigurarea internationala de sanatate acopera asistenta medicala de care ai nevoie.

Asigurarea internationala de sanatate variaza in functie de planurile selectate, insa in mod standard aceasta include: spitalizarea, controlul de rutina, acoperire pentru conditiile pre-existente, acoperire pentru boli cronice, alegerea furnizorilor pentru servicii medicale.

Planurile standard sunt modulare, astfel incat sa poti alege combinatia de acoperire in functie de nevoile pe care le ai tu si intreaga ta familie. In plus fata de planul de baza, optiunile includ: tratament ambulatoriu, ingrijire de maternitate, ingrijire dentala si repatriere. Natura flexibila a cestor planuri, poate fi adaptata pentru a satisface nevoile specifice, facand combinatia potrivita pentru tine si familia ta, in cel mai accesibil mod financiar. Planul de baza si planul deductibil, ofera o oportunitate de reducere, examinand cu atentie regiunea de acoperire. Acest lucru poate fi tentant pentru tine, deoarece se incearca o reducere a costurilor locale de asistenta medicala atunci cand te afli in strainatate. Cu toate acestea, poti motiva ca, in cazul in cate te imbolnavesti aceasta nu acopera asistenta medicala in strainatate care sa satisfaca nevoile tale. In functie de locul in care te muti si curcumstantele individuale, este posibil ca acea regiune sa nu aiba dreptul de a oferi asistenta medicala subventionata. Fara un plan de sanatate expatriat, s-ar putea sa suporti costuri medicale costisitoare.

Inainte de a pleca in strainatate este important sa cantaresti optiunile tale si sa te asiguri ca primesti asistenta medicala corespunzatoare pe care sa te poti baza in caz de nevoie. Avand o acoperire corecta, vei avea linistea sufleteasca ca tu si familia ta sunteti in siguranta din punct de vedere medical.

Asigurarea medicala internationala online

Pentru a beneficia de o sigurare medicala, nu trebuie sa umbli pe la agentiile de turism sau sa stai pe la usile asiguratorilor. Tot ceea ce ai de facut, este sa intri pe site-rile Vola.ro si Mondioal Assistance, sa selectezi tipul de asigurare dorit, bineinteles in functie de nevoile tale si ale familiei tale, completezi formularul de comanda, platesti polita de asigurare, selectezi metoda de plata care e cea mai convenabila pentru tine, urmand ca apoi sa primesti pe email polita de asigurare. Nu exista limita de varsta pentru emiterea politei de asigurare internationala, iar perioada maxima de emitere a politelor este de 93 de zile. Asiguratul poate detine atat cetatenie romana cat si cetatenie straina, insa cu domiciliul stabil in Romania, Elvetia, Liechtenstein sau intr-un stat al Uniunii Europene de minim sase luni. Suma asigurata pentru Europa este de 200.000 ron sau 400.000 ron pentru tarile din afara Europei.

Completand planul de asigurare medicala internationala, beneficiezi de o serie de produse de protectie, cum ar fi experienta specialistilor dedicati si motivati in munca lor, asistenta in peste 70 de limbi straine, call center pentru urgente cu program non-stop la peste 34 de centre operationale de pe cinci continente, precum si multe alte beneficii.